O SEZÓNĚ

Skoro se již stalo tradicí, že se po skončení jednoho ročníku hokejové ligy okamžitě mění herní systém. Počet účastníku se snížil (sice jen o dva), ale i toto nepatrné snížení umožní vytvořit dvě skupiny na místo dosavadních tří. Mužstva se utkala dvoukolově ve dvou skupinách, první dvě postoupila do finále. V základní části tedy každý celek odehrál místo dosavadních 10 utkání 14 zápasů. Zajímavostí ligy byla účast pěti pražských (Sparta, Motorlet, Tankista, ÚDA a Smíchov) a tří brněnských mužstev (RH, Královo Pole, ZJŠ). Tato kuriozita se v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže už nikdy neopakovala.

Kometa ztratila v základní skupině jen 4 body, všechny v její 1.polovině. Dostala nečekaný výprask 4:9 v Pardubicích v 5.kole, pak jen 2x remizovala se Židenicemi a Královým Polem.

Finálový turnaj se hrál až po světovém šampionátu v Ostravě za účasti čtyř celků turnajovým způsobem jednokolově. Finále začíná výhrou Sparty nad Chomutovem 4:2. A druhý den se zrodí senzace. Kometa, která porazila v základní části bez problémů Tankistu 9:1 a 6:1 se musí spokojit s remízou 2:2, když v závěru nevyužije 5 minut přesilovky 5:3. Ve středu Chomutov poráží Tankisty 4:1 a ve čtvrtek se hraje předčasné finále Kometa-Sparta. V oficiálních tabulkách jsou celky vedeny pod názvyRudá hvězda Brno - Spartak Praha Sokolovo. Konečný výsledek je pro Spartu zdrcující, porážka 8:2 znamená konec nadějím na obhajobu titulu. O ten se hraje až v pátek v zápase Komety s Chomutovem. Chomutov vede 2:1, ale v 5.minutě třetí třetiny dává Kometa dvě branky a otáčí nepříznivý stav do vedení 3:2. Těsně před střídáním nejprve vyrovnává Bohumil Prošek, a po té dává branku Zdeněk Návrat. Byla to jeho druhá trefa v zápase. K vítězství 4:3 a k titulu pomůže čtvrtou brankou František Vaněk. Na všech brankách se v tomto utkání podílela druhá formace. je to možná menší překvapení, vždyť celou soutěž stála tak trochu v ústraní za nesmrtelným útokem Bubník, Bartoň, Danda. Kometa nastartovala v tomto ročníku svou dlouhou řadu mistrovských titulů.

Nejlepším střelcem Komety byl kapitán Vlastimil Bubník s 15 brankami, následovali Slavomír Bartoň (12), Bronislav Danda a František Vaněk (11).