<
O SEZÓNĚ

Třetí zastřešený stadion přivítal nový ročník v Opavě. Kometa získá titul počtvrté v řadě. Je nejlepší, bez pochyby. Ale začínají se ozývat hlasy, kteří kritizují její profesorský hokej. Tento termín se začíá objevovat kriticky, ale jinde i pochvalně. Mistrovkému týmu trošku kazí výsledek 0:7 v Chomutově - že by bojovnost zůstala v Brně?

Na Kladně se začíná rodit zárodek budoucího mistra. TrenérVlastimil Sýkora skládá mužstvo bez velkých hvězd, ale zato bojovné. V polovině ligy ztrácí jediný bod na vedoucí Kometu, ale od 13.kola začíná ztrácet. Nakonec skončí až páté, když se před něj dostanou Plzeň, Vítkovice a Chomutov. za sebou ovšem nechávají Kladeňáci Spartu.

Nejlepším střelcem ligy se stává brňák Václav Pantůček s 27 brankami. Změnou v kádru byl příchod brankáře Nadrchala a odchod Ladislava Chabra.

Na MS v Norsku naši sehrají ve třetím zápase zápas s Ruskem (pardon - SSSR) a remizují 4:4. Po další remíze se Spojenými státy (2:2) ale prohráváme s Kanadou 0:6 a na závěr se Švédy 1:7! Nakonec končí mužstvo ČSR na 4.místě. Cenu pro nejlepšíhobrankáře mistrovství si odnese původně náhradník Kulíčka Vladimír Nadrchal.Tento mladý brankář narukoval do Komety z Pardubic, v Brně vytlačil z pozice jedničky Jiřího Koloucha a zůstal zde až do roku 1974. Kromě Nadrchala hráli na MS obránce Jan Kasper, útočníciSlavomír Bartoň, Václav Pantůček, a František Vaněk.